e-mail
Címlap Kompressziós termékek Utazózokni

KENDALL utazózokni

Utazna? Itt megtalál mindent, amit az esetleges vérrögképződés megelőzéséről tudni érdemes.

Nem számít, hogy repülőgéppel, vonattal, autóval, busszal vagy éppen kamionnal utazik, azon felül, hogy a hosszas mozgáskorlátozottság miatt az utazás élvezeti értéke csökken, egészségproblémákat is előidézhet szervezetünkben.

Mi az utazótrombózis vagy más néven „turista osztály szindróma”?

Az utazótrombózist egy vérrög okozza, ami hosszú utak során alakulhat ki. Hasonló helyzetekben mozgásunk bizonyos mértékig lekorlátozódik, mely állapot szoros velejárója az elégtelen keringés és a láb vénáira nehezedő nem megfelelő nyomás. Ha számításba vesszük a folyadékbevitel hiányát, és a nyomáskülönbséget is, a vérrögképződés esélye nő.

A mélyvénás trombózis szintén egyfajta vérrögképződés eredménye. Ebben az esetben a vérrög nem oldódik fel magától, hanem a véráramban maradva eljuthat egészen a tüdőig, ahol súlyos, gyakran halálos embóliát idézhet elő. Bizonyított tény, hogy a hosszan tartó utazás kulcsszerepet tölt be mind a mélyvénás trombózis, mind a tüdőembólia kialakulásában.

Kiket érinthet leginkább az utazótrombózis?

Bárki, aki hasonló körülményeknek van kitéve, számolhat a trombózis kialakulásának veszélyével, de bizonyos tényezők, mint például a
- 40 vagy azon felüli életkor
- gyakori utazás
- túlsúly vagy kóros elhízás
- a közelmúltban történt operáció vagy baleset
- örökletes hajlam, családban előforduló mélyvénás trombózis
- visszértágulat
- terhesség
- fogamzásgátló vagy hormontabletták szedése
- rosszindulatú, súlyos betegség
- szívbetegség
növelhetik a vérrögképződés esélyét.

Hogyan csökkenthetjük az utazótrombózis kialakulásának esélyét?

Ha utazás közben gyakran sétálunk, és tornáztatjuk a lábainkat, elegendő mennyiségű folyadékot iszunk, minimálisra korlátozzuk az alkoholfogyasztás szintjét és kompressziós harisnyát veszünk fel, a vérrögképződés kialakulásának esélye nagy mértékben csökken.


Mi is a KENDALL utazózokni és hogyan segít?

A KENDALL olyan térdharisnyát fejlesztett ki, mely kényelmes, de ugyanakkor megfelelő mértékű nyomást (20mmHg-30mmHg) gyakorol a láb ereire, ezzel biztosítva a vér optimális áramlását. Más kényelmetlen és gyakran nem túl esztétikus kompressziós harisnyákkal ellentétben a KENDALL zoknik minden tekintetben megfelelnek a hétköznapi zoknikkal szemben támasztott elvárásoknak: esztétikusak, könnyen felvehetőek, kényelmesek, és persze mindezen felül nagymértékben csökkentik az utazás során fellépő bokaduzzanatot, valamint a trombózis kialakulásának esélyét.

Ha KENDALL zoknit hordunk, nem kell többé szenvednünk az utazással együtt járó kellemetlenségektől, beleértve a trombózis kialakulásának veszélyét is. Ha biztonságra és kényelemre vágyik utazás közben, hordjon KENDALL zoknit!

A KENDALL utazózokni nyújtotta előnyök:
- csökkenti a láb- és bokaduzzanatot
- a trombózisra fokozottan hajlamos utazóknál csökkenti a vérrögképződés esélyét
- 150%-kal növeli a lábszár ereinek vérkeringését